„Veste Galbene” au încercat să pătrundă în reşedinţă de vară a preşedinţilor Franţei

Aproximativ 40 de membri ai mişcării „Vestele Galbene” au încercat să pătrundă joi în Fortul Brégançon, reşedinţă de vară a preşedinţilor Franţei, a declarat Francois Arizzi, primarul localităţii Bormes-les-Mimosas, confirmând informaţii publicate vineri de cotidianului francez Var-Matin.

„Jandarmeria a intervenit pentru a bloca (…) aproximativ de Veste Galbene care voiau să ajungă la Fortul Brégançon”, a declarat Arizzi, citat de site-ul de ştiri Atlantico.fr.

„Este o nebunie. Oamenii care vor mai multă democraţie ar trebui să înceapă respectând proprietatea altora”, a adăugat oficialul, precizând că unii protestatari au pătruns pe proprietăţi private în încercarea de a ajunge la reşedinţa prezidenţială, care aparentă era nelocuită în momentul producerii acestui incident.

Serviciul de presă al Administraţiei prezidenţiale franceze a refuzat să dezvăluie unde se află preşedintele Emmanuel Macron în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Începând din noiembrie, sute de mii de persoane au participat la protestele săptămânale organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *