Veste proastă pentru bucureșteni: Cîțu nu mai vrea să subvenționeze gigacaloria pentru toți cei racordați la termoficare

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 23 septembrie, că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pentru gigacalorie, însă, în acelaşi timp, are şi cel mai mare venit pe cap de locuitor.

Șeful Executivului consideră că acest lucru este „ridicol” şi că doar cine are nevoie cu adevărat de ajutor trebuie să îl primească.

Florin Cîţu a declarat, joi, că această subvenţie a întreţinut un sistem ineficient.

„Astăzi, de exemplu, în Bucureşti, subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect. Această lege a consumatorului vulnerabil va ajuta acele persoane care au nevoie cu adevărat de ajutor şi nu pe toată lumea. Până la urmă această subvenţie a şi întreţinut un sistem ineficient, le-a permis şi primarilor, şi companiilor, care au fost până acum, să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget”, a afirmat, citat de ziare.com Cîţu.

El consideră ridicol faptul că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie, dar şi cel mai mare venit pe cap de locuitor.

„Din ce ştiu eu Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie şi totuşi Bucureştiul are cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se ridicol acest lucru şi ar fi trebuit să vină soluţii şi din partea Primăriei, din altă parte, nu a venit, o să vină acum de la noi. Doar cei care cu adevărat au nevoie vor primi ajutor. Sunt foarte mulţi care nu au nevoie de ajutor, mai ales în Bucureşti”, a explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *