Veste proastă pentru români. Londra îi va trata pe europeni, după Brexit, ca și pe ceilalți imigranți

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi noi reguli în domeniul imigraţiei în Regatul Unit, care vor intra în vigoare după Brexit şi vor da prioritate muncitorilor calificaţi şi vor suprima libera circulaţie a cetăţenilor europeni, relatează AFP.

”Va fi un sistem bazat pe competenţe ale muncitorilor şi nu pe origine”, a anunţat ea.

”Acest nou sistem va permite reducerea imigraţiei persoanelor puţin calificate”, a subliniat şefa Guvernului britanic. ”El va pune Regatul Unit pe calea unei imigraţii reduse la niveluri viabile, aşa cum am promis”, a insistat ea.

noul sistem se bazează pe recomandările formulate de Comitetul Consultativ asupra Migraţiei (CAM) într-un raport adresat guvernului şi publicat pe 18 septembrie.

Astfel, persoanele care vor dori să se stabilească în Marea Britanie, conform noilor reglementări, vor trebui să certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta că nu ocupă locuri de muncă pentru care ar putea fi recrutaţi cetăţeni britanici.

Theresa May ar urma să dea detalii despre noul sistem într-un discurs pe care îl va pronunţa miercuri la congresul Partidului Conservator, la Birmingham.

Cetăţenii Uniunii Europene sunt în prezent liberi să se stabilească şi să lucreze în Regatul Unit,până la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, asta doar în cazul unui acord între Londra şi Bruxelles asupra condiţiilor ieşirii britanicilor din UE.

Theresa May s-a angajat, în programul prezentat în vederea alegerilor legislative din iuniie 2017, să reducă soldul migratoriu la mai puţin de 100.000 de persoane pe an, de la 273.000 de persoane în 2018.

Premierul urmează să ofere detalii despre acest nou sistem într-un discurs pe care-l va susţine la Congresul Partidului Conservator la Birmingham, în centrul Angliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *