Mai mulți artiști s-au retras de la Centenar Fest pentru că nu vor să apară pe afiș alături de Primăria Capitalei

 

|
Un eveniment dedicat Marii Uniri – Centenar Fest – și finanțat de Primăria Capitalei, a băgat zâzanie între artiști. Dacă unii au acceptat și își mențin angajamentul, alții au decis să se retragă, pe motiv că nu vor să apară pe afiș alături de Primăria Capitalei.

Trooper și Șuie Paparude au ales să renunțe la acest spectacol și s-au retras. La rândul lor, muzicienii Eugen Mihăescu și Vlad Miriță au declarat, pentru Mediafax, că politica dezavantajează atât publicul cât şi artiştii.

Centenar Fest este un eveniment cu intrare liberă organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB programat pe 29 şi 30 septembrie, pe esplanada din faţa Arenei Naţionale. În program sunt concerte susţinute de Krypton, K-LU, raku, Nimeni Altuʼ, Cedry2k, Sisu Tudor, Dragonu AKA 47, Focul Viu, Cristi Minculescu cu Buna Seara Prieteni, Vlad Miriţă, Gândul Mâţei şi Cargo. Organizatorii spun că „două trupe s-au retras din line-up, distanţându-se de evenimentele PMB. E vorba de Trooper (care doreşte să se delimiteze de PMB) şi Şuie Paparude (care recent a concertat la Creative Fest 2018, un eveniment finanţat de PMB)”, arată organizatorii.

Potrivit anunţului publicitar înregistrat de Arcub vineri, 14 septembrie, ofertele de servicii de organizare pentru evenimentul Centenar Fest, în valoare de 580.000 de lei erau aşteptate până marţi. După apariţia afişului evenimentului, trupele Şuie Paparude şi Trooper au anunţat că se retrag din program.

„Am fost contactaţi de oameni minunaţi care vor să facă un concert frumos! Am discutat şi ne-a fost spus că nicio primărie nu este implicată în acest eveniment. Astăzi a apărut afişul cu sigla ARCUB şi primăria Bucureşti. Am hotărât să ne retragem din acest eveniment. Trooper nu cântă la niciun concert din Bucureşti pe afişul căruia apar ARCUB şi Primăria. Le cerem scuze celor care voiau să ne vadă, însă vom avea şi alte ocazii” a scris Alin Dincă, vocalistul celor de la Trooper, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *