Ce decizie radicală a luat Ministerul Educației cu privire la manualul de Geografie plin de erori și cine va suporta paguba

 

 

 

Manualul de Geografie de clasa a VI-a, plin de erori,va fi retipărit, pe banii Editurii Didactice și Pedagogice. Ministerul Educației a luat această decizie pentru că nu părea să existe altă soluție viabilă, manualul fiind plin de greșeli pe care nu le-ar fi putut corect printr-o simplă erată.

 

„Ministerul Educației Naționale a decis să solicite Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a îi acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată. (…)Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală. Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenții, atunci când achiziția de manuale școlare a fost mult întârziată din cauza contestațiilor”, se precizează în comunicat remis presei de către Ministerul Educației.

De asemenea, ministerul a mai decis ca evaluatorii care au avut erori să fie excluși de la licitațiile viitoare și a menționat că nu exclude varianta de a-i da în judecată pe autorii manualului și a le cere daune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *