Vezi ce rezultate ale programului de guvernare a prezentat Dăncilă la Bruxelles și cum a încercat să-i îmbrobodească pe liderii europeni

Premierul Dăncilă s-a aflat, miercuri, la Bruxelles, la summit-ul  social tripartit, prilej cu care a avut și o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene,  Frans Timmermans. Ulterior întrevederii cu Timmermans, Comisia Europeană a transmis că prim-vicepreședintele CE a discutat din nou cu premierul despre situația din justiție și despre acțiunile pentru implementarea recomandărilor MCV, urmând să fie obținute curând rezultate concrete, precizează mediafax.ro.

Dăncilă a afirmat, miercuri, la Bruxelles, că majorarea pensiilor și salariilor peste nivelul inflației au condus la creșterea puterii de cumpărare în România și la o ajustare substanțială a nivelului de trai al cetățenilor. Practic, în opinia sa, dacă ar fi să-i dăm crezare lui Dăncilă, România este un rai pe pământ și pe tot cuprinsul țării curg șapte și miere.

„Măsurile implementate la nivel național au condus la ajustări substanțiale în nivelul de trai al cetățenilor. Puterea de cumpărare a crescut datorită majorărilor de pensii și salarii peste nivelul inflației. Cu titlu de exemplu, în doi ani puterea de cumpărare la nivel național a crescut cu 20,6%, raportat la salariul mediu”, a declarat Dăncilă, care a ținut să precizeze și că România se numără printre statele membre ale UE cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice.

„ O prioritate a Guvernului României a reprezentat-o reflectarea evoluției pozitive a economiei – după cum știți, România se numără printre statele membre cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice – în nivelul de trai al cetățenilor. Una dintre măsurile implementate deja a vizat asigurarea unui nivel salarial adecvat în domenii cheie, precum cel al sănătății sau învățământului. Conform datelor Institutului Național de Statistică din România, aceste sectoare au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere a venitului net în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019, în învățământ creșterile salariale fiind de 36% iar în sănătate de 30%”, a afirmat Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *