Vicepremierul Ana Birchall a prezentat, la Washington, angajamentele României față de SUA

 

 

Ana Birchall, vicepremierul României, s-a întâlnit, luni, la Washington, cu secretarul de stat Mike Pompeo şi cu secretarul Energiei, Rick Perry. Cu această  ocazie, Birchall a transmis angajamentul Guvernului de la Bucureşti pentru aprofundarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Birchall  a susținut, în cadrul întâlnirii cu secretarul de stat american  Pompeo consistenţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, confirmată şi prin succesul înregistrat de reuniunea anuală a Dialogul Strategic care a avut loc la Bucureşti săptămâna trecută.

Cei doi oficiali au discutat și cooperarea strategică, gestionarea ameninţărilor de pe Flancul estic prin asumarea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO, precum şi despre importanţa prezenţei companiilor americane în sectorul energetic româ nesc.

 

Vicepremierul Birchall a discutat cu secretarul Energiei, Rick Perry, despre valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagră, aspecte privind securitatea energetică regională şi dezvoltarea proiectelor de transport şi interconectivitate, cu accent pe proiectul BRUA (coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria).

În cadrul acestor întâlniri,  Birchall a vorbit și despre angajamentul ferm al Guvernului României pentru asigurarea unui climat investiţional transparent şi atractiv pentru companiile care investesc în domeniul energetic, prin proiecte de diversificare a surselor şi rutelor de transport al energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *