Viktor Orban le-a prezentat scuze, în scris, popularilor europeni, pentru a evita excluderea Fidesz din PPE

Premierul ungar Viktor Orban a prezentat scuze – în scris – partenerilor săi din cadrul Partidului Popular European (PPE), cu scopul de a evita expulzarea partidului său, Fidesz, din grupul conservator în Parlamentul European (PE), relatează Reuters.

El le-a scris mai multor lideri ai partidelor care fac parte din PPE, pentru a-şi cere scuze pentru declaraţii pe care le-a făcut şi care ar ar putea fi considerate ofensatoare la adresa politicii Uniunii Europene (UE) în domeniul migraţiei.

Însă el nu revine asupra ei şi nu-şi retractează poziţia.

Potrivit unei copii a scrisorii adresate liderului politic belgian Wouter Beke, preşedintele CD&V (creştin-democraţi flamanzi) – pe care Reuters precizează că a obţinut-o -, Viktor Orban îi cere să revină asupra propunerii sale de excludere a Fidesz din PPE.

Un purtător de cuvânt al Guvernului ungar a precizat că premierul le-a trimis scrisori asemănătoare liderilor celor 13 formaţiuni din PPE care cer ca el şi Fidesz să fie daţi afară din grupul parlamentar european.

În scrisoarea sa, Orban apreciază că o excludere a Fidesz nu este soluţia potrivită la disensiuni pe tema politicii migraţiei. Poziţia Ungariei în acest subiect, subliniază el, rămâne însă neschimbată – şi anume apărarea culturii creştine în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *