Victor Ponta despre tunul de 10 miliarde de euro pus la cale de Dragnea: Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsă la nivel naţional

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsă la nivel naţional. În plus, fostul premier susţine că cele 28 de companii care ar urma să facă parte din Fond sunt subevaluate, iar premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Eugen Teodorovici ”vor avea de făcut o sută de ani de închisoare” pentru semnarea documentelor referitoare la Fondul Suveran.

”Fondul Suveran – aici e metoda TelDrum. Firma TelDrum a fost proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi a devenit proprietatea domnului Dragnea. E metoda TelDrum extinsă la nivel naţional. A fost scoasă din insolvenţă, a devenit cea mai profitabilă”, a spus, vineri, citat de news.ro, la Timişoara, Victor Ponta.

Potrivit liderului Pro România, cele 28 de companii de stat au fost subevaluate şi vor fi puse într-un fond privat.

”Toate companiile, 28 de companii care încă au acţionari statul Român şi care valorează conform unei prime estimări în jur de 20 de miliarde de euro, au fost evaluate la 2 miliarde. 10 miliarde de lei, 2 miliarde şi un pic de euro. Sunt puse într-un fond privat care are drepturile prevăzute în felul următor: să vândă acţiuni şi active fără niciun fel de respectare a unor porceduri transparente fără niciun fel de control din partea Guvernului. Deci metoda TelDrum. Privatizăm, dar privatizăm la cine vrem noi şi pe a zecea parte din preţ. Evident că o hoţie atât de mare are şi obstacole. Primul obstacol e că până şi Curtea Constituţională, atât de prietenoasă cu domnul Dragnea, a zis că e neconstituţional. S-a dat o ordonanţă, deşi legea a fost declarată neconstituţională, ordonaţa e tot lege. Acum urmează să dea o ordonanţă care modifică ordonanţa 100 pentru că Toader Tudorel, om hâtru şi abil, le tot dă o mie de observaţii că nu vrea să semneze”, a declarat Ponta.

Victor Ponta mai spune că cei care vor semna sunt premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanelor Publice, Eugen Teodorovici, şi că ”la un moment dat vor avea de făcut 100 de ani de închisoare”. Ponta mai spune că printre companiile vizate se numără şi Aeroportul Timişoara.

”Cei care vor semna, doamna Dăncilă, domnul Teodorovici în special, eu cred că la un moment dat vor avea 100 de ani de închisoare de făcut, dar nu mai recuperăm acele fonduri. Domnul Dragnea şi domnul Vâlcov nu semnează nimic, i-au găsit pe doamna Dăncilă şi pe domnul Teodorovici şi cum a trecut TelDrum de la poporul din Teleorman la unul singur aşa vor trece şi companii. Inclusiv Aeroportul din Timişoara este trecut în Fondul Jafului Suveran. O să aflaţi din presa de specialiate că Fondul Suveran a vândut acţiunile de la Aeroportul Timişoara pentru că nu au nicio obligaţie să facă o procedură transparenta. Asa rămânem fără ultimele 28 de vaci sănătoase cu lapte din România”, a spus Ponta.

Fostul premier a mai spus că, în data de 18 martie, ministrul Teodorvici a aprobat mandatarea reprezentanţilor statului în companii, misiunea acestora fiind aceea de a repartiza aproape întreg profitul prin dividende.

”Am primit chiar astăzi, tocami s-a aprobat pe 18 martie, domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală, Consiliul de Administraţie în societăţi naţionale, companii naţionale, societăţi cu capital intergral sau parţial de stat şi Regii Autonome în vederea luărilor măsurilor ce se impun în vedere repartizării unei cote de minim 90% din profitul realizat în 2018 sub vormă de dividende. E ultimul lapte pe care îl mai storc din companii, după care vor spune că «uite, companiile astea sunt vai de mama lor, nu au bani de investiţii, nu au bani de nimic, hai să le dăm la cineva». Tocmai le-au luat şi ce bani mai aveau prin conturi. La TelDrum a fost la fel, au zis «saracul TelDrum, hai să îl vindem». Nu e mare inginerie, nu le mai e frică deloc li acum toţi hoţii sunt victime”, a spus Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinea, în 10 martie, referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, că nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele şi că „tot acest mecanism economico-financiar a fost luat în calcul atunci când s-a construit bugetul”. El spune şi că Victor Ponta, care anunţa că va face plângere penală pe tema acestui Fond, este un „denunţător de profesie”.

Înființarea Fondului Suveran de investiții va însemna că statul va ceda acțiunile pe care le deține la 28 de mari companii ceea ce va însemna o pierdere de peste un milion de euro în dividende nemâncasate doar pentru anul 2019.

Astfel, acțiunile deţinute de stat la 28 de companii vor participa la capitalul social al Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), reprezentând un aport în natură în valoare de 10,112 miliarde de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanţelor Publice și citat de Agerpres.

Capitalul social total al FSDI, iniţial, este stabilit la 19,112 miliarde de lei şi este format din aport în numerar în valoare de 9 miliarde lei, provenit din venituri din privatizare, şi din aport în natură reprezentat de pachetele de acţiuni nominative în valoare 10,112 miliarde de lei, deţinute de stat la cei 28 de operatori economici.

În capitalul FSDI vor intra acţiunile deţinute de stat la următoarele companii: Engie România, Electrica, Delgaz Grid, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România Communications, Loteria Română, IAR, Oil Terminal, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Nuclearelectrica, Imprimeria Naţională, Conpet, Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCM, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, Cuprumin Abrud, Societatea Naţională a Sării, Romaero, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Antibiotice şi Compania Naţională Unifarm.

În primul an, 2019, crearea FSDI va reduce veniturile bugetare cu 4,7 miliarde de lei (respectiv cu valoarea dividendelor încasate de FSDI în contul acţiunilor transferate în portofoliul Fondului). Potrivit iniţiatorilor proiectului, deficitul de venituri va fi recuperat în anii următori primului an de funcţionare prin încasarea dividendelor pe care FSDI le va plăti statului, în calitate de acţionar unic.

Cheltuielile cu taxele şi tarifele necesare înfiinţării FSDI se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice, pentru anul 2019 estimându-se un impact de 600.000 lei.

La rândul său, senatorul PNL Florin Cîțu susține, într-o postare pe Facebook, că Dragnea, Vâlcov și Teodorvici fac jocul Rusiei prin întroducerea în schema de funcționare a viitorului Fond de Investiții a unei bănci controlate de Kremlin.

„Îl acuz pe Eugen Teodorovici de tradarea intereselor Romaniei si ale aliatilor strategici. Acest om, care atentie este minstrul de finante al Romaniei si in acest moment conduce sedintele ECOFIN, a gandit si planuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sanctiunilor UE si SUA dar isi continua expansiune mascata economica in vederea sustinerii financiare a un posibil conflict cu lumea libera.
Impreuna cu seful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin si V. Orban o retea care tradeaza in mod evident interesele Romaniei si parteneriatele din care Romania face parte.”, susține Cîțu.

Senatorul liberal face o trecere în revistă a ascensiunii lui Teodorovici în Banca Internațională de Investiții, un vehicul rusesc controlat de Putin prin care Rusia își extinde sfera de influență în regiune.

„Este Eugen Teodorovici spion rus?
Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se intalnea cu Presedintele Bancii Internationale de Investitii (BII). Banca cu sediul la Moscova, controlata de Putin.
Romania a ramas actionar al acestei banci infiintate de comunisti iar in 2018 a majorat participatia cu 4 milioane de euro.
La o zi, guvernul a executat IMEDIAT ordinul rusilor, dupa intalnirea lui Teodorovici cu Presedintele BII, guvernul Romaniei aproba Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică.
Prin aceasta hotarare, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiți
“Art. 1. Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, …”
Interesant nu? Exact la o zi dupa intalnirea cu Presedintele BII, Teodorovici intra in conducerea acestei banci prin decizia Guvernului de la Bucuresti si a lui Dragnea.
Nu este tot. Acum o sa va prezint dovada ca Eugen Teodorovici i-a mintit pe romani si din punctul meu de vedere a tradat interesele Romaniei, ale UE si ale SUA in relatia cu Rusia.
In timpul intalnirii din 14 Noiembrie s-a discutat si despre mutarea sediului BII la Budapesta. Decizie sustinuta de Dragnea.
Dar s-a mai discutat ceva. Agenda intalnirii Conducerii BII din decembrie 2018.
Acum ATENTIE mare!
Intalnirea a avut loc intre 3 si 4 decembrie in statiunea de lux Varadero din…. CUBA! Sunt sigur ca acum ati inteles.
Eugen Teodorovici a mers in Cuba pentru a fi prezent la aceasta intalnire. Escala la Moscova a fost doar pentru a lua mandatul de la rusi? I s-a spus ce sa voteze si cum?
Eugen Teodorovici i-a mintit pe romani.
De ce a ascuns Eugen Teodorovici faptul ca a participat la aceasta intalnire? Cum de la cateva zile dupa ce a venit in tara a dat OUG 114 care a distrus intreaga economie si de care au profitat doar rusii?
Acum aveti scenariul complet, diabolic si daunator pentru Romania si UE, prin care un grup organizat condus de Dragnea a vanduta tara rusilor.
Si mare atentie. Aceasta banca va fi principalul partener si finantator al FSDI, asa cum a promis Teodorovici la intalnirea de la Varadero.”, susține Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *