VIDEO Campionul mondial de jet-ski, Franky Zapata, evoluție futuristă la parada de Ziua Națională a Franței

Francezul campion mondial de jet-ski, Franky Zapata, a oferit un spectacol futurist uluitor la parada din 14 iulie, la Paris, a raportat AFP. El zburat în picioare în poziție verticală, cu pușca în mână, la câteva zeci de metri deasupra solului, pe „Flyboard”, o mașină inventată de el.

Drone, roboţi şi echipamente futuriste – noi arme ale armatei franceze, au fost prezentate publicului, în timp ce avioanele și elicopterele survolau Parisul.

Mii de militari au participat la defilarea organizată duminică în centrul Parisului cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la eveniment fiind prezenţi Emmanuel Macron, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington, informează Le Figaro.

Peste 4.000 de militari au defilat la paradă sub semnul cooperării militare europene. Cele zece state membre ale Iniţiativei Europene de Intervenţie, create în 2018 la iniţiativa lui Emmanuel Macron, au deschis marşul de pe Champs-Élysées.

De asemenea, la paradă au luat parte 169 de vehicule, 67 de avioane şi 40 de elicoptere (17 din mai multe ţări europene), precum şi 237 de cai.

În acest an, 15 000 de focuri de artificii se vor aprinde pe cerul Franţei, între care și la Nice. Focurile de artificii, lansate la sfârşitul serii, marchează punctul culminant al unei zile de festivităţi.

De 14 iulie nelipsite sunt balul pompierilor şi focurile de artificii. Comemorând căderea Bastiliei, Ziua Națională a Franețo este o oportunitate pentru stat să organizeze o adunare a cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *