VIDEO China: Aplicație prin care utilizatorii sunt avertizați că se află în apropierea unei persoane cu datorii

A devenit aproape imposibil să ai o viață privată în China. Aplicația WeChat avertizează utilizatorul când o persoană cu datorii se află la mai puțin de 500 de metri de el. Acesta se doreșete a fi un sistem de umilire publică destinat să descurajeze rău platnicii.

Administrația provinciei Hebei, din nordul Chinei, a dezvoltat o aplicație pe WeChat, echivalentul WhatsApp în China, care din 14 ianuarie, își avertizează utilizatorii cu un flash atunci când se află la mai puțin de 500 de metri de un datornic. Mai mult, îi dezvăluie numele, numărul de identitate și motivul prezenței pe această listă neagră. „Aceasta face parte din măsurile noastre de a crea un mediu social credibil,“ a declarat un purtător de cuvânt al Tribunalului Poporului pentru China Daily, subliniind că acestă măsură este menită să-i determine pe rău platnici să-și achite datoriile.

Acest proiect este rezultatul unei decizii, din 2017 a Departamentului de publicitate al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, al Curții Supreme și a Comisiei de reglementare bancară din China.Platformele online sunt „dezvoltate și gestionate pe baza datelor furnizate de instanțele locale”, potrivit site-ului Xinhuanet. Curtea Supremă de Justiție a declarat că l-a peste 6 milioane de chinezi le-au fost refuzată călătoria cu avionul din cauza datoriilor sau a unui comportamentului social nepotrivit …

Începând cu 1 mai 2018, China a lansat, de asemenea, un program de rating social bazat pe comportamentul online și real al locuitorilor. În funcție de rating, unui chinez îi poate fi permisă sau interzisă călătoria cu avionul sau cu trenul , refuzată o viză, să se înregistreze pe site-uri de dating, sau să obțină o promovare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *