VIDEO China vrea să domine mările și se dotează cu noi portavioane, submarine, distrugătoare și alte nave de luptă

Două noi distrugătoare de 7,5 tone, au fost lansate, la sfârșitul săptămânii,  la apă în nord-estul Chinei. Șantierul naval Dalian din nord-estul Chinei a lansat două distrugătoare noi de clasă 052D, informează site-ul de știri Duowei News. Ceremonia a avut loc în dimineața zilei de 10 mai.

Aceste două nave aduc la 20 numărul total de distrugătoare din această clasă deținute de China. Navele din seria 052D au o lungime de 157 metri și o lățime de 17 metri și o greutate de 7.500 de tone. Acestea sunt proiectate și create în întregime de gigantul asiatic.

14 din cele 20 de distrugătoarele au o punte extinsă cu patru până la cinci metri pentru a facilita decolarea și aterizarea noilor elicoptere de la bord.

Potrivit analiștilor citați de Duowei News, cele două noi distrugătoare 052D ar putea intra în dotarea armatei până în 2022. Cele 24 de nave este de așteptat ar putea fi livrate până în 2025.

În paralel, complet echipat , al doilea portavion al Chinei – şi primul construit în totalitate în China – continuă testele pe mare. Construcţia portavionului reprezintă un pas important pentru rolul Chinei ca putere navală importantă. Beijingul îşi va continua ascensiunea în următorul deceniu până la punctul în care va putea să înfrunte SUA pentru supremaţia navală – cel puţin în Asia de Est, scrie National Interest.

Puterea Marinei chineze de astăzi este cu mult înainea celei pe care o avea acum 30 de ani. În anii 1990, Marina era o forţă defensivă de apărare a coastelor cu puţină capacitate de a-şi înfrunta omologul american. Însă cât de rapidă a fost ascensiunea Marinei chineze de atunci, progresiul său incredibil vine mai degrabă din evoluţie, decât din revoluţie, Beijingul introducând cu atenţie noi echipamente în Marină, înainte să înceapă construcţia de nave.

La începutul anilor 2000, Beijingul a început să producă noi vase autohtone, însă multe dintre modelele iniţiale precum distrugătorul de tip 051C, au depins mult de ruşi şi ale tehnologii străine pentru armamentul său principal. În acelaşi timp, China a continuat să cumpere nave de război ruse, precum distrugătoarele clasa Sovremennu şi submarine din Clasa Kilo, ca acoperire în cazul în care noile sale modele vor fi un eşec.

În primul deceniu după anul 2000, China s-a limitat la a construi loturi mici din acelaşi tip de navă de război; numai după ce s-a implicat în în testări exhaustive pentru fiecare tip, ţara a început o tranziţie către modele îmbunătăţite. Acest deceniu de experimentare precaută a oferit Marinei chineze încrederea de a se stabili pe modele de încredere pentru o rată crescută a producţiei. Şantierele navale chineze au desfăşurat rapid fregata Tip 054A, submarinul Tip 039A, distrugătorul Tip 052D şi corveta Tip 056, creând astfel o bază de patru clase de vase pentru inventarul naval. Însă o astfel de producţie nu a crescut în mod obligatoriu mărimea flotei, dar a înlocuit vase vechi care au rămas în inventarul naval din secolul trecut.

Odată ce autorităţile navale vor încheia această modernizare în următorii doi ani, China îşi va extinde în mod semnificativ forţa şi capacităţile. Frecvenţa exerciţiilor navale chineze este deja fără precedent şi acest ritm alert probabil că va continua. Eliminarea vaselor învechite va fi o oportunitate ca Beijingul să îmbunătăţească nu numai calitatea navelor sale, ci şi cantitatea. Dacă ţara va menţine rata actuală de producţie, ar putea să adauge aproximativ trei distrugătoare în fiecare an, din 2020 până în 2030.

Însă creşterea numărului de distrugătoare, fregate, corvete şi submarine diesel-electric reprezintă doar un aspect al puterii navale în creştere. În următorii 10 ani, China va construi submarine nucleare de generaţie nouă, noi tipuri de portavioane echipate cu sisteme de lansare prin catapultare şi îşi va extinde flota de amfibii prin introducerea navelor de asalt amfibiu Tip 075.

Următorii zece ani de dezvoltare vor reduce semnificativ, deşi nu vor elimina, decalajul dintre Marina chineză – deja a doua cea mai puternică forţă maritimă de pe planetă – şi Marina SUA.

Însă chiar odată cu apropierea Chinei de nivelul Statelor Unite în ceea ce priveşte forţa maritimă globală, cele două state vor continua să exceleze în aspecte diferite. Pentru că SUA sunt în mare parte în siguranţă şi necontestate în apele sale, acestea se vor concentra pe construirea unei forţe maritime de apă adâncă. În consecinţă, Washingtonul a pus de mult timp accent pe portavioane şi pe o flotă de nave mari care să proiecteze influenţă şi forţă în toată lumea. China se va strădui să dezvolte aceleaşi capacităţi cu vase similare, dar se va concentra pe exercitarea puterii mai aproape de casă, în Marea Chinei de Sud şi apele Chinei de Est. Drept rezultat, China va menţine o flotă mult mai mare de nave de război mai mici şi submarine diesel-electrice – vase care sunt ideale pentru lupte din aproapierea porturilor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *