VIDEO Explozie la sediul formațiunii de extremă stânga Alternativei pentru Germania din Saxonia

O explozie a avut loc la sediul Alternativei pentru Germania (AfD), partidul de extremă-dreapta, din Saxonia, scrie Reuters.

Nicio persoană nu a fost rănită în explozia din faţa sediului AfD în oraşul Doebeln. A fost provocat un incendiu, iar mai multe vehicule şi clădiri din jur au fost avariate, au informat autorităţile locale.

Poliţia din Saxonia a precizat că unitatea anti-terorism a determinat că explozia reprezintă o escaladare a unor atacuri motivate politic – de obicei doar acte de vandalism – asupra birourilor AfD din Saxonia.

„Atacul asupra birourilor AfD din Doeblen este special, având în vedere că explozia a avut ca scop rănirea oamenilor”, au informat autorităţile locale.

În Saxonia au avut loc demonstraţii ale extremei drepte declanşate de înjunghierea mortală a unui bărbat cubano-german din oraşul Chemnitz în august, iniţial fiind consideraţi responsabili doi migranţi din Irak şi Siria.

Politicieni de rang înalt la nivel regional condamnă explozia de lângă sediului Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta), în estul Germaniei, în care nu a fost rănită vreo persoană, relatează The Associated Press.

Extrema dreaptă germană a intrat în Bundestag în urma alegerilor parlamentare din 2017.

O anchetă cu privire incident este în curs. Adjunctul ministrului preşedinte al Saxoniei, social-democratul Martin Dulig (SPD), a subliniat vineri, într-un mesaj postat pe Twitter, că ceea ce s-a întâmplat la Doebeln nu are vreo justificare. ”Acest atac ajută AfD şi afectează democraţia”, a denunţat el.

Alegeri regionale sunt prevăzute în Saxonia în septembrie.

https://www.facebook.com/dieter.triemer/videos/10158252651093782/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *