VIDEO Franța. Ciocniri violente între „vestele galbene” și politie la Paris

Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine au avut loc sâmbătă, la Paris, în cadrul unui nou miting al Mişcării „Vestele galbene”, care denunţă erodarea nivelului de trai în Franţa, informează presa franceză.
Cel puţin 11 persoane au fost rănite în urma unui incendiu provocat de manifestanţi, sâmbătă după-amiază, într-un imobil din centrul Parisului, anunţă autorităţile franceze.

Mii de manifestanţi s-au adunat pe Bulevardul Champs-Elysées, iar forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva grupurilor violente, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro.
Proteste restrânse au avut loc sâmbătă în localitatea Tarbes, situată în Munţii Pirinei, în apropierea staţiunii de schi în care se află în vacanţă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmă surse citate de AFP.

Demonstranţi din cadrul Mişcării „Vestele galbene” s-au adunat în localitatea Tarbes şi au încercat să ajungă în staţiunea de schi La Mongie pentru a-l aborda pe Emmanuel Macron.Preşedintele Franţei s-a deplasat vineri în staţiunea din Munţii Pirinei pentru a se relaxa după un turneu în estul Africii. „Voi petrece două trei zile aici pentru a acumula din nou energie, pentru a revedea peisaje şi feţe familiare”, a declarat Emmanuel Macron pentru publicaţia Dépêche du Midi.

https://www.facebook.com/sputnik.france/videos/258058458469929/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *