VIDEO Furtuna Callum și-a făcut simţită prezența în Marea Britanie. Prințesa Charlotte, luată de vânt pe scările bisericii, la nunta prințesei Eugenie

Prințesa Charlotte și pajul Louis de Givenchy au căzut pe scările de intrare în St. George Chapel după ce au fost dezechilibrați de vânt la nunta prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank. Charlotte și Givenchy au urcat pe scările Capelei Sfântului Gheorghe de la Windsor, alături de Prințul George, Lady Louise Windsor (în albastru) și o altă domnișoară de onoare. Dar vântul care bătea foarte puternic, combinat cu lipsa de atenție, l-a determinat pe tânărul Givenchy să se dezechilibreze și să cadă.

Aproape același lucru s-a întâmplat și cu fiica prințului William, care s-a întors să facă cu mâna mulțimii și a fost dezechilibrată de o pală de vânt. Micul Louis este fiul lui Olivier de Givenchy, un director executiv la JP Morgan. El și Prințul George au fost singurii doi cavaleri la nunta prințesei Eugenie. Cei doi s-au alăturat domnișoarelor de onoare Charlotte, Savannah Phillips, Isla Phillips, Mia Tindall și Maud Windsor și însoțitorii speciali Lady Louise Mountbatten-Windsor și vicontele Severn.

Prinţesa Eugenie, nepoată a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a căsătorit vineri cu Jack Brooksbank la capela St. George de la Castelul Windsor, în prezenţa unor celebrităţi şi a unor membri de prim rang ai casei regale, între care prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, care şi-au unit destinele în acelaşi loc în luna mai, informează DPA.

În vârstă de 28 de ani, Eugenie, a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, este cea mai tânără fiică a prinţului Andrew – cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a – cu fosta sa soţie Sarah Ferguson, ducesă de York.

Regina, în vârstă de 92 de ani, a participat la ceremonie alături soţul ei, prinţul Philip, duce de Edinburgh (97 de ani). Renumitul tenor Andrea Bocelli a cântat „Ave Maria” după schimbul de jurăminte între Eugenie (28 de ani) şi Brooksbank (32 de ani).

După terminarea ceremoniei, tinerii însurăţei s-au sărutat pe treptele capelei, spre încântarea celor prezenţi, şi au salutat mulţimea. La fel ca Harry şi Meghan, cei doi vor face o plimbare cu trăsura prin Windsor.
Mulţimea care i-a întâmpinat a fost însă mult mai mică decât în luna mai şi doar un post de televiziune britanic, ITV, a acoperit evenimentul în direct.

Mai multe vedete au participat la ceremonia din capela St George’s, printre care modelele Kate Moss şi Naomi Campbell, şi cântăreţii James Blunt şi Robbie Williams.Fiica lui Williams, Theodora, prinţesa Charlotte şi prinţul George, s-au aflat printre domnişoarele de onoare, respectiv, pajii prezenţi la nuntă.

Sora lui Eugenie, prinţesa Beatrice (30 de ani), i-a fost domnişoară de onoare şi a luat cuvântul în cadrul ceremoniei.Mireasa şi-a făcut apariţia într-o rochie semnată de designerii Peter Pilotto şi Christopher de Vos, purtând o tiară (Greville Emerald Kokoshnik Tiara) împrumutată de Regină, la care a asortat o pereche de cercei cu diamante şi smaralde, primiţi în dar de la iubitul său. Acompaniată de tatăl său, ducele de York, Eugenie a salutat mulţimea strânsă la eveniment, atunci când a ajuns la capelă într-un Rolls Royce Phantom VI din 1977, care aparţine reginei.

Eugenie şi Brooksbank au format un cuplu din momentul în care s-au cunoscut în staţiunea de schi Verbier în 2010. Potrivit familiei regale, Brooksbank a cerut-o în căsătorie pe iubita sa în timpul unei vacanţe în Nicaragua în luna ianuarie.

Brooksbank, fost manager al clubului londonez Mahaki, este în prezent promotor al brandului de tequila Casamigos, produs de compania co-fondată de George Clooney.

Furtuna Callum începe să îşi facă simţită prezenţa în unele zone din Marea Britanie unde, potrivit prognozelor meteorologice, se va manifesta vineri prin ploi însemnate cantitativ şi viteze ale vântului de peste 110 de kilometri la oră, relatează Press Association.

Ploile torenţiale ar putea pune în pericol viaţa oamenilor, a indicat Met Office, care a emis o avertizare cod galben pentru un interval de 36 de ore, ce vizează regiunea Ţara Galilor unde ar putea ploua în 48 de ore cât într-o lună.

Cantităţile însemnate de precipitaţii prognozate ar putea provoca întreruperi în furnizarea energiei electrice în unele comunităţi, iar rafalele de vânt riscă să perturbe activităţile obişnuite în zonele vestice din Marea Britanie.

Met Office a emis o serie de avertizări meteorologice valabile inclusiv pentru zone din Scoţia şi Irlanda de Nord. Totodată, mai multe alerte de inundaţii sunt în vigoare în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor.

Cantitatea totală de precipitaţii ar putea ajunge până la 150 milimetri în Brecon Beacons din Ţara Galilor, aproape de media lunară de 170 milimetri.Viteze ale vântului între 80 şi 100 de kilometri la oră şi rafale de peste 110 kilometri la oră sunt prognozate în majoritatea regiunilor expuse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *