VIDEO Grecia. Cel puţin şapte oameni au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale produse pe insula Evia

Cel puţin şapte oameni au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale şi furtunile cu descărcări electrice produse pe insula Evia, în timpul weekendului, au anunţat duminică oficiali eleni citaţi de Reuters.

Trei dintre victime, între care un bebeluş, au fost găsite în satul Politika şi alte patru în satul Amfithea şi în zona Bourţi din centrul Evia, la nord-est de Atena, au anunţat pompierii.

Salvatorii căutau încă o persoană, dată dispărută.

”Am fost în noroi de la şase dimineaţa. Nu am putut face nimic, m-am urcat pe masă pentru a mă salva. Eram singur”, a declarat un locuitor din Bourţi.

Departamentul pompierilor a primit mii de apeluri pentru a pompa apa din locuinţe şi din vehicule acoperite de noroi.

Zeci de oameni au fost evacuaţi şi 43 de persoane au fost salvate cu elicopterul, drumurile fiind inundate. Transporturile au fost în mare parte perturbate.

”Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit”, a declarat ministrul adjunct pentru Protecţie Covilă, Nikos Hardalias, care a vizitat zona. El a adăugat că schimbările climatice fac mai dificilă predicţia intensităţii fenomenelor meteo.

Schimbările climatice sunt aşteptate să intensifice evenimentele meteorologice din Grecia, unde verile sunt de obicei secetoase, potrivit experţilor. Furtunile cu descărcări electrice sunt rare, dar frecvenţa lor a crescut în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *