VIDEO Întâlnire Kanye West – Donald Trump, la Casa Albă. Despre ce au discutat?

Rapperul Kanye West s-a întâlnit cu Donald Trump şi cu ginerele acestuia, Jared Kushner, joi, la Casa Albă, iar evenimentul a stârnit reacţii dintre cele mai diverse în media şi pe reţelele de socializare online, de la dispreţ la tristeţe, dar şi declaraţii de sprijin, potrivit Reuters.

„Printre subiectele de discuţie se numără încurajarea producţiei autohtone, reforma închisorilor, modurile de prevenire a violenţelor între bande şi ce se poate face pentru reducerea nivelului de violenţă în Chicago”, se arăta într-un comunicat al Casei Albe dat publicităţii înainte de întâlnirea de joi.

Evenimentul a fost televizat şi a devenit unul dintre principalele subiecte de discuţie pe platforma Twitter. Mulţi s-au arătat îngrijoraţi de starea de sănătate mintală a lui West, alţii au făcut glume şi comentarii politice.
„Să îl pui în faţa camerei de filmat pe Kanye West, când este bolnav mintal, ar trebui să fie considerată o formă de abuz. @KimKardashian ar trebui să faci ceva cu soţul tău, este clar că este grav bolnav mintal – şi asta ca să mă exprim politicos”, se arată într-un mesaj pe Twitter.

„M-am simţit de parcă asistam la o şedinţă la un psihiatru şi la o reclamă pentru Donald Trump”, a declarat democrata Jackie Speier, membră a Congresului, pentru CNN.

„Kanye West tocmai ne-a oferit cel mai nebunesc moment din Biroul Oval”, a scris publicaţia Rolling Stone.
În întâlnirea din Biroul Oval, Kanye West l-a lăudat pe Trump chiar în faţa acestuia, spre marea încântare a preşedintelui.

Kanye a mai vorbit cu preşedintele american despre universurile alternative, un nou avion pe care Trump ar trebui să îl ia în considerare ca noul său Air Force One, despre diagnosticul de tulburare bipolară pe care l-a primit şi care este de fapt o tulburare de somn şi despre faptul că locuieşte într-o casă plină de femei, familia soţiei sale, Kim Kardashian West.

După un discurs de zece minute, Kanye a spus că a vorbit „din inimă”, iar Trump şi-a arătat aprecierea.

Kanye a purtat la întâlnire o şapcă roşie pe care era imprimat textul „Să facem America din nou măreaţă”, sloganul lui Trump din timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, în 2016. El a oferit astfel de şepci şi preşedintelui şi celor care au participat la întâlnire.

Kanye West şi-a arătat sprijinul pentru Donald Trump de mai multe ori, mai recent în emisiunea „Saturday Night Live” de pe postul TV american NBC, unde a explicat faptul că este întrebat frecvent de ce îl susţine pe preşedintele american, care este rasist.

„Dacă m-ar fi îngrijorat rasismul, aş fi plecat de mult timp din America. Nu luăm hotărâri bazate pe rasism. Să vă explic: dacă mă inspiră cineva şi stabilim o legătură, nu este nevoie să cred în politica pe care acel cineva o face”, a spus West.

În mai multe clipuri video care au circulat pe internet, cântăreţul a vorbit despre visul său de a candida într-o zi la postul de preşedinte al SUA. Trump l-a descris pe West drept unul dintre suporterii săi care „conduc asaltul”.

Trump şi West au avut o întâlnire privată şi în timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale din 2016.

Soţia rapperului, starul de reality show Kim Kardashian, a avut şi ea două întâlniri cu oficialii de la Casa Albă, pentru a discuta despre reforma penitenciarelor, dar şi pentru a pleda cauza unei condamnate, Alice Marie Johnson. Condamnată pentru o faptă non-violentă legată de droguri, Johnson a fost eliberată în luna iunie, după două decenii petrecute în închisoare. Graţierea a fost acordată de Trump la o săptămână după discuţia pe care a avut-o cu soţia lui West.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *