VIDEO Julia Roberts: „Pretty Woman“ a avut iniţial o altă versiune de final pe care actrița a refuzat să o filmeze

Actrița Julia Roberts a povestit revistei Variety că celebrul film „Pretty Woman“ trebuia să aibă un sfârşit cu totul diferit, cu care actriţa nu era deloc mulţumită. Ea a mărturisit că, atunci când a citit scenariul, nu a fost deloc încântată şi nu voia să accepte rolul. „Nu aveam nimic de-a face cu un film de acel fel”, a spus artista americană. Ulterior, scenariul filmului a ajuns la studioul Disney, ai cărui producători au schimbat totul, iar pelicula „a devenit mai pe stilul meu”, a adăugat Julia Roberts.

Potrivit versiunii originale, după relaţia armonioasă dintre prostituata Vivian, interpretată de Julia Roberts, şi milionarul jucat de Richard Gere, sfârşitul filmul nu era deloc unul desprins din basme. Filmul, care se numea iniţial „3000” şi avea un scenariu scris de J.F. Lawton, prezenta o poveste crudă despre viaţa unei prostituate.

Julia Roberts a dezvăluit faptul că filmul trebuia să fie „o dramă întunecată şi curajoasă despre prostituţie”, iar în varianta iniţială a scenariului finalul era complet diferită de aceea cunoscută în prezent de spectatorii din lumea întreagă.

În scena finală din scenariul iniţial, care se petrecea în maşina lui Edward Lewis, milionarul o împingea pe tânără în afara limuzinei sale şi îi arunca un teanc de bani pe fereastră, după care pleca şi o lăsa singură pe strada murdară şi întunecată, unde cei doi protagonişti s-au cunoscut la începutul filmului, a povestit Julia Roberts.

Totuşi, norocul a făcut ca filmul să ajungă în mâinile regizorului Gary Marshall, „un om minunat”, potrivit actriţei americane, iar cineastul a acceptat să-i schimbe sfârşitul, astfel încât Julia Roberts să fie de acord să interpreteze rolul care avea să o facă celebră.

Filmul „Pretty Woman” („Frumuşica”), lansat în anul 1990, i-a adus actriţei americane Julia Roberts statutul de vedetă mondială.

În filmul respectiv, Julia Roberts interpretează rolul unei prostituate de care, în final, se îndrăgosteşte un milionar, interpretat de starul hollywoodian Richard Gere. La finalul filmului, cei doi rămân împreună. Acest rol i-a adus Juliei Roberts un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă şi o nominalizare la premiul Oscar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *