VIDEO Macron, huiduit pe Champs-Élysées, înainte să treacă în revistă trupele, de Ziua Naţională a Franţei

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit duminică la tribuna oficială, în Place de la Concorde, unde se află aproximativ zece şefi de stat şi de guverne europeni, inclusiv Angela Merkel, şi principalii membri ai Guvernului, după ce a fost huiduit pe Champs-Elysées, relatează BFMTV.

Incidentul a avut loc înainte ca şeful statului francez să treacă în revistă trupele.

Drone, roboţi şi echipamente futuriste – noi arme ale armatei franceze, sunt prezentate publicului. Avioane survolau Parisul.

Macron a deschis duminică festivităţile de Ziua Naţională a Franţei coborând pe Champs-Elysées la bordul unui „command car”, înainte de începerea defilării tradiţionale militare, plasată anul acesta sub semnul cooperării militare europene.

Fluierături provenind de la ”veste galbene” au fost auzite la trecerea şefului statului, care se află la a treia defilare de când a fost ales în mai 2017.

Sâmbătă seara, câteva zeci de manifestanţi, între care unii ”veste galbene”, au demonstrat gălăgios – în faţa sediului Primăriei de la Brienne, unde Emmanuel Macron a susţinut un discurs – împotriva ministrului Tranziţiei Ecologice François de Rugy, criticat dur de către Mediapart din cauza unor dineuri fastuoase pe care le oferea pe când era preşedinte al Adunării Naţionale.

După ce a început, către ora locală 10.00 (11.00, ora României), să treacă în revistă pe celebrul bulevard parizian, alături de şeful său al Statului Major, preşedintele s-a dus la trbuna prezidenţială, în Place de la Concorde, unde era aşteptat de mai mulţi lideri europeni, între care Angela Merkel, dar şi de către soţia sa, Brigitte Macron, şi de membri ai Guvernului, inclusiv François de Rugy.

Défilé du 14 Juillet

EN DIRECT | Défilé du 14 Juillet.

Publicată de Élysée – Présidence de la République française pe Duminică, 14 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *