VIDEO Motocicliștii lui Putin și-au instalat tabăra într-o fostă bază militară a unui stat membru NATO

Celebrul grup de motocicliști “Lupii Nopții” sau “Îngerii lui Putin”, care se află într-un turneu european, au făcut popas în Slovacia, stat membru UE și NATO. Motocicliștii și-au instalat tabăra în fosta bază militară din satul Dolna Krupa, scrie Newsweek.com. “Lupii Nopții” au fost întâmpinați de membrii grupării de extremă dreapta Recruții Slovaci.

Ministrul slovac de Externe a declarant că urmărește îndeaproape activitatea motocicliștirlor, mari susținători ai politicilor anti-NATO conduse de Putin. Potrivit oficialului slovac, până acum, motocicliștii nu s-au remarcat prin nicio activitate ilegală, însă situația este atent monitorizată. Însă, tot mai multe voci avertizează că “Lupii Nopții” au sosit în Slovacia pentru a promova agenda anti-NATO a liderului rus.

„Privesc această instalare a unei filiale a Lupilor Nopții în contextual mai larg al suportului Rusiei pentru mișcările extremist de pe continetul european. Mă îngrijorează apropierea dintre aceștia și gruparea paramilitară care a luptat anterior în Ucraina, de partea Rusiei”, a declarat Daniel Kral, expert în Europa Centrală, pentru Newsweek.

Potrivit presei slovace, „Lupii Nopții” au avut acces la numeroase echipamente militare, la tancuri și vehicule militare ce aparțin Ministerului slovac de Apărare. Grupul “Lupii Nopții” care sprijină agenda anti-NATO a Moscovei, spune să dorește să deschidă un punct permanent în Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *