VIDEO Președintele Belarusului i-a adus cadou lui Vladimir Putin patru saci de cartofi

Ca un adevărat Moș Crăciun, șeful statului belarus, Aleksandr Lukașenko nu a venit cu mâna goală în vizită la omologful său rus, Vladimir Putin, ci cu patru saci de cadouri. Interesant este că în saci erau cartofi din grădina proprie a liderului de la Minsk pentru pentru liderul de la Kremlin.

Cu doar câteva zile înainte de Anul Nou, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a venit în vizită la șeful statului rus, Vladimir Putin, încărcat ca un adevărat Mos Craciun, cu patru saci plini de cadouri, mai precis … cartofi! Și nu orice cartofi ci chiar din grădina proprie a liderului de la Minsk.

Belarusul este renumit pentru cultura de cartofi, iar produsele sale agricole sunt populare în Rusia. Pe imaginile video care prezintă întâlnirea dintre cei doi președinți se vede că pe fiecare sac se află o etichetă care indică tipul de cartof și utilizarea acestuia: pentru „gătit la aburi“, „pentru piure“ „pentru blini“, „pentru prăjire „.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său belarus, Aleksadr Lukașenko, au discutat din nou probleme controversate în relațiile dintre cele două state, care s-au mai aflat pe agenda altei întâlniri pe care cei doi șefi de stat au avut-o la Kremlin, pe 25 decembrie.

La acea dată, principalele probleme care preocupau Minskul erau stabilirea prețurilor la gazul natural rusesc și problema veniturilor pierdute de Republica Belarus din cauza manevrei fiscale aplicate în Rusia.

Pe 25 decembrie, partea rusă era îngrijorată de încălcările periodice ale regimului vamal dintre cele două țări, mai ales introducerea nelegală pe teritoriul Rusiei de mărfuri intrate sub incidența sancțiunilor sau la care s-au perceput accize.

În finalul convorbirilor purtate în 25 decembrie, Putin și Lukașenko au hotărât crearea unui grup de lucru, alcătuit din membri ai guvernelor celor două țări, care să dezbată probleme legate de integrare și chestiuni rămase nesoluționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *