VIDEO Proteste de amploare la Budapesta împotriva politicilor guvernului Orban

Mii de persoane au participat vineri seară la o nouă serie de proteste faţă de reforma în domeniul muncii realizată de Guvernul Viktor Orban, pachetul legislativ fiind calificat de critici drept „legi ale sclaviei”, informează site-ul agenţiei Reuters.

Pe lângă demonstraţia la care au participat susţinători ai principalelor grupări de opoziţie, o manifestaţie a fost organizată şi de formaţiunea umoristică „Partidul câinele cu două cozi” (MKKP), cele două fuzionând în cele din urmă. Partidul câinele cu două cozi” (MKKP), o formaţiune politică falsă, lansată în urmă cu un deceniu, a devenit o forţă semi-serioasă care foloseşte umorul pentru a aborda chestiuni practice.

„Putem în sfârşit lucra opt zile pe săptămâna, nu mai avem nevoie de instanţe independente. Problema persoanelor fără adăpost a fost eliminată. Şcolile străine iritante vor dispărea. Şi Soros, Soros, Soros, Soros”, se afirmă într-o invitaţie la manifestaţie postată pe Facebook.

Demonstranţii celor două grupuri au plecat în marş spre palatul prezidenţial de la Castelul Buda, blocând temporar un pod ce traversează Dunărea. Protestatarii au scandat sloganuri împotriva partidului de guvernământ, Fidesz (centru-dreapta), şi a Televiziunii publice, acuzată că susţine interesele Guvernului.

Manifestaţia desfăşurată vineri seară se înscrie într-o serie de acţiuni împotriva Guvernului Viktor Orban. Duminică, circa 10.000 de persoane au protestat la Budapesta faţă de modificările legislaţiei în domeniul muncii.
Modificările legislative propuse de Guvernul Viktor Orban au fost adoptate săptămâna trecută şi stipulează că firmele pot cere până la 400 de ore suplimentare şi pot amâna cu trei ani plata acestora.

Guvernul condus de Viktor Orban susţine că această reformă va aduce beneficii angajaţilor şi companiilor care se confruntă cu o criză a forţei de muncă. Fidesz, partidul condus de premierul Viktor Orban, susţine că protestele sunt organizate de „mercenari străini” plătiţi de miliardarul american George Soros.

Pe de altă parte, Soros neagă acuzaţiile şi afirmă că scopul acestora este să creeze un fals inamic extern care să-i permită lui Viktor Orban să acapareze mai multă putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *