VIDEO. Proteste Violente În Piața Victoriei!

Mitingul Diasporei anti-PSD a adunat până la această oră aproximativ 2000 de persoane, români care lucrează în străinătate și au venit să protesteze față de Guvernul Dăncilă. Persoanele participante la miting flutură steaguri din întreaga lume și cer demisia Executivului. Premierul Viorica Dăncilă a cărui demisie este cerută se află în concediu în străinătate, urmând să revină luni în țară. Nimeni de la Guvern nu a ieșit deocamdată să vorbească cu protestatarii.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Chiar în debutul protestului bulevardele din jurul Guvernului au fost blocate, un bărbat autointitulat Dacul s-a aruncat pe jos și a fost luat de mascați, iar jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene întrcât lucrurile degeneraseră. De asemenea mai multe mașini au fost blocate în mulțime, unei persoane i s-a făcut rău, iar alte câteva au avut nevoie de intervenția SMURD ului.

Protestatarii scandează „Fără violență”, „Jandarmeria apără hoția!” „Demisia!” „PSD, ciuma roșie!”.

În urma incidentelor, un jandarm are o fractură la deget, acesta fiind transportat la spital.

Protestatarii au forţat intrarea în curtea Guvernului, iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi au împins mulţimea de pe carosabil.

Potrivit lui Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeniei, trei jandarmi au fost răniţi, unul dintre aceştia fiind dus la spital pentru îngrijiniri medicale. Unii protestatari au aruncat cu pietre, steaguri si alte obiecte.

Mulțimea a fost împinsă spre locul special amenajat pentru proteste.

Pentru acest eveniment, Tudor Chirilă, solistul trupei Vama a compus un imn.

Poliția și Jandarmeria au trimis sute de efective în Piața Victoriei.

Aici video: https://www.privesc.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *