VIDEO Rusia își umflă mușchii în Marea Neagră. A tras cu rachete de croazieră Kalibr în cadrul unui exerciţiu naval

Fregata Amiral Grigorovici, staţionată în Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în martie 2014, a efectuat în premieră exerciţii cu rachete de croazieră Kalibr în Marea Neagră, transmite agenţia de presă TASS.
Un purtător de cuvânt al Flotei Ruse de la Marea Neagră a anunţat joi că fregata Amiral Grigorovici a lansat rachete Kalibr în cadrul unui exerciţiu naval. Este vorba de o premieră în Marea Neagră.

„În acord cu planul de pregătire de luptă, fregata Amiral Grigorovici a efectuat un exerciţiu de lansare de rachete Kalibr asupra unei ţinte de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră“, a declarat oficialul rus.

Acesta a fost primul exerciţiu de tragere cu un asemenea tip de rachetă de la bordul unei nave de suprafaţă a Flotei Marii Negre, notează TASS.

„Racheta şi-a atins cu succes ţinta, care reprezenta o presupusă navă inamică situată la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (80 de kilometri)“, a subliniat oficialul rus.

Zona desfăşurării exerciţiului cu rachete Kalibr a fost securizată de 11 nave de război, precum şi de aparate de zbor ruseşti, relatează TASS.

Conform experţilor ruşi, rachetele Kalibr, cu rază mare de acţiune, seamănă îndeaproape rachetelor de croazieră americane Tomahawk, dar sistemul rusesc este mai recent, el cuprinde rachete mai variate, inclusiv supersonice, antinavale şi alte tipuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *