VIDEO Serbia a închis tabăra paramilitară de la Zlatibor, organizată de Rusia și de partide extremiste

Poliția sârbă a închis tabăra paramilitară pentru tineri organizată de Rusia și de partide extremiste sârbe de la Zlatibor. În tabără erau antrenați copii de la 12 ani și tineri până la vârsta de 23. Ei aveau instructori militari ruși și sârbi, care îi învățau cum să folosească arme și cuțite, scrie europa liberă.

Instructajul se desfășura timp de o săptămână și până acum au participat 34 de tineri şi 10 tinere. La tabără intitulată „a Tinerilor Patrioți” au participat sârbi, muntenegrini, tineri din Bosnia și Herțegovina. Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a spus că tabăra a fost închisă pentru că „tinerii ar fi putut fi abuzați”. Președintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a declarat că Serbia nu va permite tabere în care „copiii să poarte uniforme militare” și să fie învățați tehnici de luptă.

Organizatorul taberei, Zeliko Vukelici, veteran al războaielor balcanice, a declarat postului nostru de radio că tabăra a fost organizată cu suport de la ambasada Rusiei în Serbia şi că atașatul militar al ambasadei Rusiei la Belgrad a vizitat-o. În aprilie, 30 de adolescenți sârbi au luat parte la o tabără similară din Rusia.

https://www.youtube.com/watch?v=Ckp4-3fX4aU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *