VIDEO Un avion de pasageri furat s-a prăbuşit în Seattle. Două avioane militare l-au escortat timp de o oră

Un avion de pasageri al Alaska Airlines, furat de un angajat al companiei, s-a prăbuşit lângă Seatle, în Statele Unite ale Americii.

Două avioane militare F15 au urmărit aeronava care a decolat fără autorizare şi care s-a prăbuşit pe insula Ketron. Potrviti unui şerif local citat de ABC News, cele două avioane militare nu au fost implicate în prăbuşirea aeronavei.

Avionul Bombardier Q400 a zburat timp de circa o oră înainte de a se prăbuşi. Angajatul care a furat avionul avea 29 de ani şi a fost descris drept „sinucigaş“ de acelaşi şerif.

Avionul nu transporta pasageri, din primele informaţii. Un angajat al Alaska Airlines a urcat fără autorizare, vineri noapte, la bordul unui avion Bombardier Q400 de pe aeroportul Seattle-Tacoma şi a decolat, dar aparatul s-a prăbuşit la circa 50 de kilometri de aeroport, au anunţat autorităţile, potrivit New York Times.

Alaska Airlines a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, că avionul furat era un Bombardier Q400 al subsidiarei sale Horizon Air. Compania a a anunţat că nu are informaţii despre prezenţa unor pasageri la bord, în afara pilotului.

Presa locală a transmite că pilotul ar fi comunicat cu turnul de control şi le-ar fi spus controlorilor că are probleme tehnice. Bărbatul ar fi fost sfătuit să evite zonele populate şi să zboare deasupra apei. În cele din urmă aeronava s-a prăbuşit.

Din imaginile publicate de martori, avionul ar fi fost urmărit de cel puţin o aeronavă militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *