VIDEO Un bombardier B-52 al SUA, realimentat în zbor deasupra României de un avion cisternă KC-135

Un bombardier B-52 al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, capabil să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră, a fost alimentat luni, 18 martie, în spațiul aerian al României, informează Ambasada SUA la București într-o postare pe Facebook în care face referire la misiunile bombardierelor B-52 în Europa.

„Bun venit pe cerul României, Forţelor Aeriene Americane! Operaţiunea de alimentare în aer a bombardierului B-52 a fost făcută cu un KC-135 Stratotanker”, a anunțat și Ambasada Statelor Unite în România, pe pagina personală de Facebook.

Și pe Pe pagina de Facebook a US Air Force in Europe au apărut imagini de la misiunea de realimentare care a avut loc deasupra României. Este vorba despre un bombardier strategic B-52, de la Baza – 2nd Bomb Wing at Barksdale Air Force Base. Acesta a fost realimentat în zbor de către un avion cisternă american KC-135 Stratotanker, de la RAF Mildenhall.

Recent, SUA au trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră, cele două aeronave de tip B-52 fiind staţionate la o bază a Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie, în ceea ce reprezintă primele măsuri strategice cu valențe nucleare de la suspendarea obligațiilor ce decurg din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, scrie Calea Europeană.

În aceeași zi în care a fost alimentat în România, bombardierul B-52 a efectuat misiuni în Marea Norvegiei, în Marea Baltică și în Marea Mediterană.

Considerată una dintre cele mai de temut arme, aeronava B-52 poate transporta până la 32 de tone de armament şi se află în serviciul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite de mai bine de 60 de ani.

După sfârșitul Războiului Rece SUA au trimis rar bombardiere cu rază lungă de acțiune în Europa, dar tensiunile dintre NATO și Rusia au determinat Washingtonul să includă și aceste bombardiere în exerciții.

Acțiunea SUA de a trimite două astfel de bombardiere în Europa, în ceea ce reprezintă primele măsuri practice de la suspendarea obligațiilor ce decurg din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, a fost urmată și de un anunț de la Moscova.

La cinci ani de la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacităţi nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, a scris Ria Novosti, luni.

A U.S. Air Force B-52 Stratofortress from the 2nd Bomb Wing at Barksdale Air Force Base, La., breaks away from a U.S….

Publicată de U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa pe Marţi, 19 martie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *