VIDEO Unul dintre jurnaliştii din spatele investigaţiei Watergate despre ancheta procurorului Mueller: Va arăta că Trump a ajutat Rusia să „destabilizeze SUA “

Unul dintre jurnaliştii din spatele investigaţiei Watergate, Carl Bernstein, a declarat că i s-a spus despre investigaţia privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 că va arăta cum preşedintele Donald Trump a ajutat Rusia să „destabilizeze Statele Unite”.

Bernstein, care este recunoscut pentru relatarea scandalului Watergate ce a dus mai apoi la demisia fostului preşedinte american Richard Nixon, a apărut duminică într-o intervenţie la CNN pentru a discuta două rapoarte publicate weekendul acesta de către The New York Times şi The Washington Post, în care sunt prezentate noi detalii privind implicarea unor colaboratori ai lui Trump cu diferite personaje ruseşti.

Washington Post a relatat că Trump a „mers până în pânzele albe” pentru a ascunde discuţiile directe pe care le-a avut cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. În material se mai dezvăluie că FBI-ul a deschis o investigaţie asupra lui Trump după ce acesta din urmă l-a concediat pe fostul director al biroului, James Comey, în 2017, suspectând că preşedintele ar putea lucra în numele Rusiei. Trump a negat acuzaţiile că ar fi colaborat cu Rusia şi a atacat în mod regulat presa pentru că a acoperit acest subiect, relatează Newsweek.

„Este vorba de cei mai serioşi oameni din contrainformaţii pe care îi avem şi care spun «Dumnezeule, cuvintele şi acţiunile preşedintelui ne fac să credem că într-un fel acesta a devenit un pion neintenţionat sau pe jumătate, cu siguranţă în anumite privinţe, al lui Vladimir Putin »”, a explicat Bernstein în timpul intervenţiei sale la CNN.

„Dintr-un punct de vedere al puterii, acesta pare că a lucrat pentru a îndeplini scopurile lui Putin. El l-a ajutat pe Putin să destabilizeze Statele Unite şi să intervină în alegeri, indiferent dacă a fost intenţionat sau nu”, a adăugat jurnalistul american. Acesta a explicat apoi că ştie din propriile sale surse de la nivel înalt că raportul lui Robert Mueller va discuta şi despre acest subiect.

„Din ce mi s-a spus, şi acest amănunt face parte din draftul investigaţiei lui Mueller, știm că a existat o coliziune în care a fost implicat şi fostul consilier al securităţii naţionale, Micheal Flynn. Ştim că şi Paul Manafost, fostul consilier de campanie al lui Trump este implicat. Întrebarea este mai exact ce a ştiut preşedintele şi când a aflat”, a mai precizat Bernstein.

Trump a negat de fiecare dată că ar fi avut vreo legătură cu Moscova, subliniind că acesta mereu a avut o politică dură privind Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *