Viitorul  consilier pentru securitate  națională al lui Biden, despre  arestarea lui Navalnîi: “Trebuie  eliberat  imediat”

Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales american, Joe Biden, a  reacționat,  după arestarea, duminică, a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, spunând  că „trebuie eliberat imediat”, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Militantul anticorupţie şi critic vehement al Kremlinului a fost arestat de serviciile penitenciare duminică imediat după sosirea la Moscova, din Germania, unde s-a aflat în convalescenţă în ultimele luni după ce a supravieţuit unei presupuse otrăviri.
„Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere. Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită „, a denunţat Jake Sullivan, care va intra în funcţie la 20 ianuarie, într-o  postare  pe  Twitter.

Mai mulţi parlamentari americani au condamnat, de asemenea, această arestare şi au lansat un apel la punerea în libertate a opozantului de 44 de ani.

Administraţia americană nu a reacţionat deocamdată la această ştire. Solicitat de Agenţia France Presse, Departamentul de Stat al SUA nu şi-a făcut cunoscut punctul de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *