Vila în care Vîntu făcea şi desfăcea Guverne, scoasă de ANAF la vânzare! Suma colosala cerută pe imobil!

Vila lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost scoasă la licitaţie de ANAF, pentru ca statul să poată recupera prejudicioul din doarul FNI. Este vorba despre vila D. Ionescu, monument istoric din zona Aviatorilor. „Imobilul care i s-a confiscat lui Sorin Ovidiu Vîntu are un istoric. I se spune „palatul”, însă este o vilă construită în 1927 de un cunoscut arhitect, al cărui stil neo-brâncovenesc, bogat în ornamente, este predat la școlile de arhitectură. Este vorba despre Toma T. Socolescu, fost primar de Ploiești, liberal interbelic, căruia comuniștii i-au interzis să mai profeseze din cauza refuzului său de a deveni membru în comisiile care acordau avize de construcție.”, a dezvăluit romania.europalibera.org.

„Nu există multe detalii despre modul în care Vîntu a intrat în posesia acestui edificiu de patrimoniu – fusese o casă naționalizată ajunsă în ruină, care avea mai multe familii de chiriași. Există însă informații că Vîntu a locuit în această casă, aflată pe o stradă ascunsă privirii, Gh. Brătianu, în spatele ambasadei Rusiei și al sediului central al PSD. Vîntu avea, în 2001, mai mult de 20 de proprietăți în București, mult mai celebra casă din strada Paris – unde l-a vizitat Mircea Geoană înainte de dezbaterea finală de la prezidențialele din 2009 – numărându-se printre ele. Despre averea imobiliară a fostului mogul, presa anilor 2000 a scris că era rodul a numeroase tranzacții pe firme off shore, pentru a li se ascunde adevăratul proprietar”, s-a mai scris despre vila lui Vîntu.

Imobilul a fost evaluat de ANABI la suma de 20 milioane de lei, adică aproximativ 4,2 milioane de euro. Compus din parter, două etaje și mansardă, este încadrat ca monument istoric, dreptul de proprietate asupra bunului imobil fiind intabulat pe numele statului român. Palatul lui Vîntu nu a fost dorit de nicio instituție a statului, deși multe dintre ele plătesc chirii enorme pentru imobilele în care funcționează, asfel încât ANABI a transmis dosarul către ANAF, care urmează să organizeze o licitație pentru vânzarea lui.

Pe 21 februarie 2017, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani inchisoare in dosarul FNI, fiind acuzat de spălare de bani. Decizia a fost luată de judecătorii Ciprian Ghiță și Daniela Panioglu de la Curtea de Apel București. Instanța a mai dispus atunci confiscarea specială de la inculpat a 13 milioane de dolari- bunuri mobile si imobile. În vila respectivă, Vîntu a fost vizita de Mircea Geoană chiar înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din urmă cu peste 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *