Vîntu, refuzat de la eliberare pentru că este leneş în penitenciar

Sorin Ovidiu Vîntu nu se califică pentru eliberarea condiţionată deoarece în puşcărie a făcut doar culturism, nu s-a implicat şi în activităţi culturale. Un magistrat de la judecătoria Sectorului 5 şi-a motivat decizia prin care a refuzat punerea în libertate a „tatălui FNI”, arătând că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Sorin Ovidiu Vîntu poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată abia în data de 20 septembrie 2020. Ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, acolo unde Vîntu poate contesta decizia. „Conform înscrisurilor ataşate, deţinutul a avut o participare extrem de redusă la programe educaţionale. În anul 2019 a participat la doar 3 programe educaţionale, dintre care două fiind de recreere (forţă, culturism), programe oricum finalizate fără credite, ceea ce denotă o prezenţă scăzută la acestea. Prin urmare, se consideră că până la acest moment că deţinutul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare”, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

„În mediul penitenciar (Vîntu – n.r.) a avut un comportament oscilant, a fost sancţionat, dar şi recompensat pentru conduita sa. De asemenea, pe perioada executării pedepsei închisorii, deţinutului i s-au considerat executate ca urmare a muncii prestate doar 35 de zile, iar în prezent nu prestează activităţi lucrative în penitenciar, deşi nu există la dosarul cauzei date că s-ar afla în imposibilitate de a presta orice fel de activităţi lucrative din cauza stării de sănătate. Faptul că are afecţiuni medicale locomotorii , nu înseamnă ca nu poate presta alte activităţi lucrative în penitenciar după cum acesta a şi prestat la un moment dat”, arată magistratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.