Violeta Alexandru: Ministerul Muncii va avea acces direct la sistemul informatic al Finanțelor

Ministrul interimar al Muncii, liberala Violeta Alexandru, a declarat, într-o postare, făcută luni seara, pe Facebook, că instituțiile din coordonarea ministerului pe care îl conduce vor avea acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor.

„Ministerul Finanțelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituțiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor. Mai rămân câteva detalii de pus la punct dar am făcut un pas important”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ea amaiprecizat că această măsură va face ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să facă drumuri de la o instituție la alta pentru a ridica anumite documente de care au nevoie pentru dosarele de pensie.

Mai mult, susține că această măsură era cu atât mai necesară cu cât „proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informații despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărților de Muncă, a eșuat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *