Viorica Dăncilă descrisă umilitor de presa elveţiană: ”Supunere deplină faţă de Dragnea şi incompetenţă siderantă”

Cotidianul elveţian Tribune de Geneve prezintă premierul României, de o manieră jenantă, în contextul vizitei lui Liviu Dragnea în Elveţia.
Cotidianul elveţian arată în 29 mai că vizita lui Liviu Dragnea are loc în condiţiile în care la Bucureşti ar fi putut fi pronunţată sentinţa în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, accentuând ideea şi prin faptul că nici la precedentul termen Dragnea nu s-a prezentat, deoarece a apărut o vizită surpriză la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu.
Tribune de Geneve arată că liderul PSD este în vizorul unei anchete a Oficiului european antifraudă şi că a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2016 în dosarul Referendumul, o condamnare care l-a împiedicat să devină prim ministru, după victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare din 2016: „Preşedintele Klaus Iohannis şi-a afirmat atunci voinţa de a nu numi un premier condamnat penal. Dar e singurul atu pe care preşedintele îl are în mânecă”. arată Tribune de Geneve, care subliniază liderul PSD este cel care „conduce dansul” în ultimul an şi jumătate în România.Cotidianul elveţian vorbeşte despre „spiritul combativ” al lui Liviu Dragnea care i-a permis să reziste la presiunile judiciare şi la cei care vor să îl vadă răsturnat de la putere.
A schimbat premierul de două ori, reprosându-le că îşi asumă „prea multă libertate” şi o numeşte pe Viorica Dăncila, provenită din cercul restrâns al apropiaţilor săi. „Ea devine prima femeie premier a ţării. De atunci, străluceşte prin supunerea deplină faţă de şeful său dar şi printr-o incompetenţă siderantă la acest nivel”, arată ziarul elveţian.

Sursa foto: www.tdg.ch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *