Viorica Dăncilă – pentru cum ne-a reprezentat la Bruxelles
S-a tot scris despre gafele premierului României din timpul vizitei de lucru de la Bruxelles de săptămâna trecută.
S-a scris şi despre „întâlnirile mute” cu președintele grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann şi cu liderul Grupului Partidului Popular European din PE, Manfred Weber. Şi nu ar fi fost rău dacă era mută. Problema e că a vorbit. Retoric ne întrebăm ce o fi vorbit, dacă Manfred Weber a afirmat că îşi menţine îngrijorarea lui asupra situaţiei din România cerând guvernului să înceteze să facă presiuni asupra independenţei justitiei şi că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta anti-coruptie.
De remarcat este şi poziţia co-presedintei grupului verzilor, Ska Keller, care a subliniat că nu împărtăşeşte două afirmaţii ale prim-ministrului Dăncilă, cum că Laura Codruta Kovesi ar fi fost demisă de preşedintele Iohannis şi că protestatarii ar fi fost trimişi din afară şi erau drogaţi.
Să nu ne surprindă nici că reprezentanţii de la Bruxelles vor continua să fie sceptici şi îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la noi, nici efectele negative ale acestor tipuri de reprezentări publice, mai ales în contextul în care această doamnă, Dăncilă, este premier al României, ţară care va prelua preşedinţia prin rotatie a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019.