Virgil Popescu a dat afară mai mulţi responsabili de la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat primele măsuri luate după verificările efectuate la Jilț. El a cerut demisia mai multor șefi din CE Oltenia.

„Responsabilitățile sunt în curs de cercetare. Noi nu facem cercetare penală, ci administrativă. (…) Vreau să subliniez această diferență, noi nu stabilim vinovați”, a spus Virgil Popescu, într-o conferiță de presă.

Solicitare către consiliul de supraveghere

„Solicit consiliului de supravegheer eliberarea din funcție a președintelui și a membrilor directoratului de la Complexul energetic Oltenia. Punerea în pericol a unor angajați este incceptabilă. Este inadminsibil. Vrem să știm exact de ce drumurile nu au fost în regulă. Am cerut și schinbarea directorului care se ocupă cu achiziții”, a mai transmis Popescu.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, vineri după întâlnirea pe care a avut-o cu şefii Complexului Energetic Oltenia, că va avea vizite inopinate şi în alte locuri pentru a vedea cum se desfăşoară treaba în teren. El a mai spus că rezultatul preliminar al corpului de control pe care l-a trimis în urma accidentului de la Jilţ Sud va fi prezentat mai întâi premierului şi ulterior în prima şedinţă de Guvern, însă verificările nu se vor încheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *