Virgil Popescu agreează  ideea  ca Nicușor Dan să cumpere ELCEN, pentru ca  bucureștenii să aibă  căldură și apă  caldă: “Este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seara,  la B1 TV,  că sprijină inițiativa Primăriei Generale a Capitalei de a cumpăra ELCEN. De asemenea,  el a precizat  că nu se  va schimba  brusc  totul, dar a dat  asigurări că  „va fi din ce în ce mai bine” dacă se începe modernizarea  și reabilitarea rețelei.

„Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de temorficare”, a declarat Virgil Popescu.

De asemenea,  ministrul Energiei a  mai precizat:  „Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de temorficare. Degeaba faci ELCEN fără rețeaua de termoficare, și aceasta trebuie complet reabilitată. Primăria Generală și-a exprimat în 13 ianuarie către administratorul judiciar, ne-a înștiințat și pe noi. Noi am avut discuții. Eu susțin în totalitate acest lucru, dreptul de preempțiune, de a achiziționa ELCEN sau activele, modul cum vor fi trecute ele în planul de reorganizare. Dacă acest lucru va fi dus la bun sfârșit, este foarte bine. (…) Sprijin această idee”.

Cât  despre  faptul că Primăria Capitalei ar  fi în așteptarea proiectului de buget elaborat de Guvern, pentru a vedea dacă are bani sau nu să cumpere ELCEN, ministrul a  precizat: „Nu trebuie neapărat bani de la buget. Poate să existe și fonduri din taxe și impozite. Primăria Capitalei este o primărie bogată, e cea mai bogată. Există și finanțări din altă parte. Pot fi și de la buget, pot fi și din altă parte”.

Întrebat dacă mîine  s-ar  face  vânzarea  ce s-ar schimba  d e poimeine, Virgil Popescu a spus: „De poimâine, nu se poate întâmpla nimic. De poimâine, se preia mai departe ștafeta și se începe modernizarea ELCEN, cu acele proiecte pe care ELCEN le are să modernizeze cele trei centrale, de 370 de milioane de euro. Se continuă proiectul de reabilitare a rețelei. Au fost acum bani, 200 și ceva de milioane, pentru un sfert din rețea. Mai pot veni bani din nou pe fonduri europene. Deci se începe mai departe în așa fel încât, în câțiva ani de zile, să terminăm odată această reabilitare. Nu se va întâmpla, indiferent că e la minister sau la primărie, peste noapte nimic. Totul va trebui să înceapă și să se deruleze. Va fi din ce în ce mai bine dacă se încep lucrările”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *