Virgil Popescu, despre demisia de la Ministerul Energiei

Virgil Popescu reacționează după ce au apărut informații pe surse potrivit cărora liberalii nu îl mai susțin și ar dori ca acesta să-și dea demisia din funcția de ministru al Energiei.

„Nu iau în calcul demisia. Nu mi-a cerut nimeni din partid să-mi dau demisia”, a transmis Virgil Popescu.

În cursul zilei de astăzi, sursele Antena 3 au transmis că liberalii nu îl mai susțin pe Virgil Popescu la Ministerul Energiei.

Pe unul dintre grupurile PNL de Whats App, consiliera lui a scris un mesaj prin care cerea ca miniștrii, parlamentarii, cei din conducerea PNL sa iasă cu mesaje de susținere pentru Popescu, însă nimeni nu a reacționat.

Asociaţia Pro Consumatori i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe motiv că acesta a îndemnat populaţia să nu plătească facturile la energie electrică.

„Asociaţia Pro Consumatori (…) a luat act cu îngrijorare de mesajul populist al ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, care a îndemnat populaţia să nu plătească facturile mari la energie electrică. Îi reamintim domnului Virgil Popescu, ministru al Energiei că, potrivit articolului 42, aliniat 6 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, „Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”.

Astfel de declaraţii populiste nu rezolvă problema privind imposibilitatea de plată a facturilor la gaze şi energie electrică pentru milioane de români, ci creează haos social şi economic, drept pentru care Asociaţia Pro Consumatori îi solicită primului ministru, domnul Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul energiei!”, se arată într-un comunicat al APC.

Ministrul Energie, Virgil Popescu, vizibil deranjat de reacții stârnite după declarațiile sale de marți, a venit cu precizări, miercuri, despre sfatul pe care l-a dat consumatorilor taxați dublu la utilități, de a nu plăti facturile dacă acestea nu au fost emise corespunzător.

„Cei care au întocmit facturi eronate, toți furnizorii, vor trebuie, obligați și cu amendă, să le storneze, să nu perceapă penalități și le vor și face corespunzător”, a subliniat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *