Vlad Voiculescu anunță că, după redeschiderea  unităților de  învățământ, intenționează folosirea  testelor antigen  în  școli

Ministrul Sănătăţii,  Vlad  Voiculescu,  a declarat, joi seara,la  TVR1, că decizia de deschidere a școlilor, începând  cu  data de  8  februarie, poate fi revizuită în cazul în care în secțiile de terapie intensivă crește numărul de pacienți  la 1500.

Voiculescu a mai afirmat că nu a văzut „un impact extrem de negativ” al sărbătorilor, astfel că autoritățile au motive să creadă că „lucrurile pot fi ținute în frâu”.

„Prin distanțare câștigăm timp, războiul îl învingem prin vaccinare. Singură noastră speranță este vaccinul, dar acum avem niște limitări legate de numărul de vaccinuri sosite în țară. Capacitatea de vaccinare crește în fiecare zi, avem un grup care a pus pe picioare un proces care funcționează rezonabil”, a explicat  ministrul Sănătății.

Referitor  la  regulile  din  școli,  el a  afirmat că în comunitate există „praguri foarte clare, scenarii”, care se vor regăsi și în școli.

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, într-o intervenție telefonică, tot joi seara,  la  TVR1:  „Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiștilor, care au apreciat că riscul este gestionabil”.

Vlad Voiculescu a explicat ce înseamnă „risc gestionabil”: „Dacă avem cazuri, vom încerca să le descoperim din timp, să pregătim măsuri de testare, testele antigen au evoluat. Putem să le folosim și le vom folosi în școli”.

Testul antigen este cel mai nou tip de testare şi, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaşte.
Testul antigen poate indica infecţia în faza acută a bolii. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele fără simptome, dacă infecţia este activă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *