Vlad Voiculescu, dezvăluire BOMBĂ: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus

Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, a vorbit luni, într-o emisiune la Europa FM, despre diferențele de raportare a numărului de decese de COVID, afirmând că în cazul Spitalului Colentina diferența este de „sute de morți”.

Vlad Voiculescu a dat un exemplu concret privind diferențele între cele două platforme de raportare: Alerte.MS (platforma unde datele sunt introduse de spitale și laboratoare) și Corona.Forms (aplicația care centralizează toate datele, validate prin DSP-uri).

„Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500″, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, luni, într-o emisiune la Europa FM.

Fostul ministru al Sănătății susține că aceste diferențe sunt valabile „pentru majoritatea covârșitoare a spitalelor”. Iar un alt exemplu dat de el este Spitalul ROL2, „adică acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan, acolo există, de asemenea, o diferență”.

Fostul ministru al sănătății a explicat și motivul pentru care există, în opinia lui, aceste diferențe.

„Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă.(…) Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare, responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *