Vlad Voiculescu recunoaște că sunt probleme cu  campania de vaccinare: “Nu totul a fost perfect în etapa I. (…) Sunt multe lucruri de îmbunătăţit”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi seara,  la  B1 TV, referitor la vaccinarea anti-COVID-19 că autorităţile implicate mai au multe „lecţii de învăţat”. De asemenea, el a  recunoscut  că  mai este  de  lucru  la  optimizarea platformei de  înscriere  dar  și la  campania de  comunicare.

„Sigur, am putea să deschidem acum toate centrele pe care le planificăm, şi sunt peste 900, dar nu ne-ar ajuta neapărat. În momentul acesta trebuie să crească doar puţin capacitatea, ca să vaccinăm practic atât câte vaccinuri avem. Cred că e necesar să o luăm treptat şi să o luăm treptat şi pentru că sunt multe lucruri de învăţat. Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. Cei de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării au făcut o treabă foarte bună, dar nu totul a mers perfect. Sunt încă lecţii de învăţat şi lecţii de pus în practică, de exemplu cu platforma informatică, platforma de înscriere. Sunt multe lucruri de îmbunătăţit şi încercăm să le îmbunătăţim. O bună parte din echipa pe care am adus-o la Ministerul Sănătăţii lucrează de dimineaţa până seara alături de oameni de la STS, tocmai pentru a îmbunătăţi această platformă. De asemenea, campania de comunicare poate fi îmbunătăţită şi suntem conştienţi de lucrul ăsta”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a mai ținut  să  precizeze că până acum s-au pierdut foarte puţine doze de vaccin, menţionând că este bine să fie făcute liste de aşteptare cu persoanele care vor să se vaccineze, pentru ca în situaţia în care unii cetăţeni nu se prezintă la vaccin atunci când sunt programaţi, să fie chemate persoane de pe listele de aşteptare.

Legat de  vaccinarea cadrelor didactice, ministrul a susţinut că este important ca profesorii şi învăţătorii să se imunizeze, dar a precizat că la fel de mult contează să se vaccineze şi părinţii elevilor.

Voiculescu a  mai precizat, legat de redeschiderea şcolilor, că acest  lucru  constituie  un obiectiv al Guvernului, dar nu a putut preciza dacă unităţile de învăţământ vor fi redeschise începând cu cel de-al doilea semestru al anului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *