Vlădescu NU se lasă. Îşi vrea lingourile de aur înapoi

Instanţa supremă a judecat contestaţia lui Sebastian Vlădescu împotriva deciziei judecătorului de cameră preliminară de la instanţa supremă care a stabilit că suma de un milion de euro depusă drept cauţiune la DNA rămâne în continuare în custodia statului.

Concret, în 27 noiembrie instanţa supremă a respins cererea lui Sebastian Vlădescu şi a celorlalte persoane judecate în acest dosar de restituire a sumelor depuse drept cauţiune.

Împotriva acestei decizii Sebastian Vlădescu a introdus o contestaţie ce a fost judecată la aceeaşi instanţă.

„Respinge cererea de constatare a încetării de drept a măsurii controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe. Respinge cererile de restituire a cauţiunilor formulate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în cuantum de câte 78 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 27 noiembrie 2019.”, a stabilit în noiembrie judecătorul de cameră preliminară. Acum instanţa urmează să stabilească dacă anulează decizia magistratului de caz şi îi restituie fostului demnitar banii si aurul în dosarul Swietelski.

Printre alte imobile, Vlădescu a garantat cauţiunea şi cu lingouri de aur în valoare de 100.000 euro.

Potrivit unui comunicat DNA din 2 mai 2018, fostul ministru a fost inculpat pentru luare de mită (două infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu şi au fixat o cauţiune în valoare de un milion de euro în cazul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *