Vladimir Putin a semnat legea privind blocarea ştirilor false

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea care prevede blocarea ştirilor şi informaţiilor false şi denaturate. Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informaţiilor juridice. Acesta vine să completeze lista informaţiilor la care accesul poate fi restricţionat la cererea procurorului general sau a adjuncţilor acestuia, scrie Rador.

În principal, se instituie interdicţie la „transmiterea în rețelele de informare și telecomunicație a informațiilor nesigure din punct de vedere social, difuzate sub forma unor mesaje adevărate, care creează o amenințare la adresa vieții și/sau a sănătății cetățenilor şi a proprietății, pericolul încălcării în masă a ordinii publice și (sau) a securităţii publice, o amenințare la funcționarea sau la încetarea funcționării a obiectivelor de importanţă vitală, de transport sau de infrastructură socială, a organizațiilor de credit sau a obiectivelor din domeniul energiei sau al comunicaţiilor.

Concomitent cu acest document a fost semnată şi legea cu amendamentele la Codul contravenţiilor administrative al Rusiei, care stabileşte amenzi până la 1,5 milioane de ruble pentru răspândirea informaţiilor false şi denaturate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *