Vladimir Putin ar putea fi „președinte pe viață”

Chiar dacă Vladimir Putin mai are 5 ani până la terminarea Mandatului, susținătorii săi nu vor să-i găsească un succesor. Astfel, s-a născut ideea ca liderul de la Kremlin să ocupe această funcție pe viață.

Președintele parlamentului de la Moscova, Viaceaslav Volodin, dorește să schimbe constituția rusiei, astfel în cât Vladimir Putin să poată conduce în continuare țara, în ciuda faptului că se află la ultimul mandat legal. Volodin a deschis acest subiect, marți, la o întâlnire cu Putin, scrie Moscow Times.

„Societatea îşi pune întrebări, stimate Vladimir Vladimirovici”, i s-a adresat Volodin lui Putin. „Trebuie să dăm răspunsuri. Legea, chiar şi legea fundamentală, nu e o dogmă’, a precizat șeful parlamentului rus.

Volodin a sugerat ca actuala Constituție trebuie modificată pentru a se adapta „situației actuale”.

Putin nu a oferit un răspuns clar, însă el a sugerat că actul fundamental „nu este un construct legal fosilizat, ci un organism viu”, cu toate că în momentul în care a fost ales, el respingea ideea de a conduce pe viață.

Analiștii arată că este foarte probabil ca Rusia să își modifice Constituția pentru ca Putin să rămână în funcție și după 2024, când i se termină actualul mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *