Vodafone se asociază cu IBM pentru a oferi clienţilor o soluţie de conectare a unor sisteme cloud diferite odată cu dezvolatrea tehnologiei 5G

Internet of things (IOT) concept with a network of connected objects exchanging data with wireless connection, person touching virtual screen, smart home

Vodafone se asociază cu IBM pentru a oferi clienşilor o soluţie de conectare a unor sisteme cloud diferite, pentru susţinerea viitorului val de progrese digitale, cum sunt învăţarea automată, pe reţelele de telecomunicaţii 5G, transmite Reuters, preluată de news.ro.

În cadrul acordului, operatorul britanic de telecomunicaţii va plăti IBM 550 de milioane de dolari, în cadrul unui acord de servicii administrate, de opt ani, care va oferi instrumente precum inteligenţa artificială şi automatizarea, până la afacerile interconectate.

Cele două companii descriu această colaborare ca o combinaţie între cloud computing şi conectivitate, care va permite, de exemplu, comunicaţii extrem de rapide între roboţii dintr-o fabrică fără necesitatea unei conectări la un centru mare de date.

În condiţiile în care 70% dintre organizaţii utilizează până la 15 sisteme diferite de cloud, capacitatea de a le conecta ar trebui să faciliteze firmelor să se adapteze şi să inoveze fără să fie nevoie de o reproiectare a reţelelor de la zero.

Vodafone şi-a construit o poziţie puternică în domeniul serviciilor mobile pentru afaceri, fiind primul sau al doilea mare furnizor de servicii de acest tip în Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania, şi îşi intensifică concurenţa cu BT, Deutsche Telekom, Telecom Italia şiTelefonica pe piaţa de servicii de telecomunicaţii fixe pentru companii.

Compania vrea să îşi crească veniturile din serviciile oferite companiilor, care reprezintă în prezent 30% din veniturile totale, prin combinarea serviciilor fixe şi mobile cu tehnologii noi în domenii precum inteligenţa artificială şi Internetul Lucrurilor.

Colaborarea cu IBM se va concentra pe pieţele Vodafone din Marea Britanie, Germania şi Irlanda, având ca ţintă companii multinaţionale şi companii naţionale cu activităţi în industrii precum retail, producţie manufacturieră, utilităţi, agricultură şi transporturi. Acordul va deveni operaţional în prima jumătate a anului 2019.

Parteneriatul va folosi capacitatea IBM de a gestiona multiple sisteme bazate pe cloud şi reflectă priorităţile care au stat la baza preluării de 34 de miliarde de dolari a Red Hat, o firmă software specializată în sisteme de operare Lynux, a declarat Michael Valocchi, director la IBM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *