Vodca, caviarul şi lemnele ruşeşti, interzise în UE!

Potrivit EUObserver, UE discută despre noi ”liste negre” vizate de sancţiuni și de impunerea de noi restricții împotriva companiilor rusești. Noile propuneri ale Uniunii Europene privind noile sancțiuni împotriva Rusiei includ întreprinderea de exploatare a diamantelor Alrosa și o serie de alte companii rusești, anunţă ediția online EUObserver.

Totodată, noile restricții nu implică alte măsuri care să vizeze industria de extracţie a diamantelor din Rusia. Noi interdicții UE care pot vor viza importurile de caviar, vodcă și țigări ale unor companii rusești nu este exclusă. Comisia UE și Serviciul Extern au prezentat aceste propuneri pe 27 septembrie, pe fondul referendumurilor (organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina, n.r.). Momentan, nu se ştie data exactă la care se vor introduce noile sancțiuni UE împotriva industriilor petroliere, a oțelului și lemnului din Rusia. În acest context, întreprinderea Alrosa se poate confrunta cu înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor financiare.

Ambasadorii statelor membre UE de la Burxelles vor examina vineri, 30 septembrie, decizia finală privind sancțiunile. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis să desfășoare o operațiune militară specială în Ucraina, ca răspuns la o solicitare de acordare de sprijin venită din partea liderilor autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk. Decizia de a desfăşura operațiunea a fost motivul pentru noi sancțiuni aplicate împotriva Rusiei de către Statele Unite și aliații săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *