Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,2%, în mai

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total cu 1,2%, în mai faţă de aceeaşi lună a anului trecut, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 24,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9,4%, dar o scădere de 4,1 % s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Datele INS arată că volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7% la construcţiile inginereşti. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 31,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%.

În mai faţă de luna anterioară au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 46,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%. Scădere a avut loc la clădirile rezidenţiale cu 6,2%.

Pe primele cinci luni volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 1,3%, scădere reflectată în lucrările de construcţii noi (-5,0%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,2%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *