„Votcă pentru Kim Jong-un”. 90.000 de sticle cu băutura alcoolică, cu destinaţia Coreea de Nord, capturate într-un port din Olanda

Poliţia vamală din portul Rotterdam a capturat un transport de 90.000 de sticle de votcă care trebuiau să ajungă în Coreea de Nord, relatează „The Telegraph“.

Containerul în care se aflau cele 3.000 de cutii cu sticle de votcă provenea din Rusia şi era depozitat pe un cargobot care acostase în portul din Rotterdam pe 21 februarie.

Din oraşul olandez, transportul urma să plece spre Phenian. Nava aparţine firmei chineze Cosco Shiping.

Containerul fusese ascuns pe vas sub cockpitul unui avion. Încărcătura clandestină a fost descoperită cu ajutorul unui sistem performant de depistare a containerelor suspecte.

„Votcă pentru Kim Jong-un”, aşa a fost denumită operaţiunea în presa olandeză.

„Nu vom uita prea curând acest transport”, a declarat pentru AD Arno Kooji, un oficial vamal al portului din Rotterdam.

Până recent, astfel de bunuri de lux, destinate elitei politice nord-coreene, puteau intra fără probleme în Coreea de Nord, însă sancţiunile ONU impuse regimului de la Phenian au oprit acest flux comercial.

Potrivit AD, autorităţile portuare suspectau că întregul lot de 90.000 de sticle de votcă urmau să ajungă în posesia lui Kim Jong-un.

Sigrid Kaag, ministrul olandez pentru Comerţ Exterior, a felicitat pe autorităţile vamale pentru captura substanţială. „Complimentele mele pentru toţi cei implicaţi”, a declarat aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *