Vrei să-ţi păstrezi sănătatea? Iată cu ce să înlocuieşti zahărul

 

 

 

Majoritatea oamenilor duc, toată viaţa, o luptă intensă pentru a-şi păstra sau redobândi silueta, tot mai multe persoane optează pentru sucuri cu îndulcitori artificiali. Oamenii de ştiinţă susţin, însă, că, astfel de obiceiuri alimentare sporesc riscul de diabet tip 2 şi boli cardiovasculare. Iată cu ce putem înlocui aceste “chimicale”, în cazul în care nu dorim să consumăm zahăr.

 

 

Marele pericol stă, potrivit nutriţioniştilor, în faptul că îndulcitorii artificialin aruncă în aer metabolismul prin diminuarea  răspunsului pe care acesta l-ar avea dacă am consuma zahăr. Când un produs cu zahăr ajunge pe papilele gustative organismul eliberează hormoni ce procesează zahărul.

 

 

Reclamă înşelătoare?

Sugar free, diet sau light sunt doar câteva dintre mesajele prin care eşti indusă în eroare pe etichetele multor produse. Scopul eset să-ţi inducă ideea că acele alimente nu îngraşă, însă puţini consumatori ştiu cât rău pot face organismului acele chimicale. Ideal este să reduci, treptat, cantitatea de îndulcitori, astfel încât organismul tău se va adapta schimbărilor şi nu vei mai simţi nevoia să consumi alimente îndulcite artificial.
Pot favoriza cancerul

Sucurile cu îndulcitori artificiali conţin substanţe precum

sucraloza, aspartamul (E 951), acesulfamul K (E 950) şi zaharina (E 954) care pot creşte riscul apariţiei anumitor boli periculoase, printre care şi cancerul. După ce reduci cantitatea de îndulcitori artificiali, este momentul sa înlocuieşti cantitatea ramasa cu indulcitori naturali.

Fructe şi miere

 

Pentru a scăpa de îndulcitorii artificiali şi a nu te simţi frustrate că nu consume ceva “dulce” poţi recurge la fructe şi miere. Fructoza din fructe are absorbţie lentă în sânge şi este sănătoasă pentru organism. În acest fel, îi asiguri organismului cantitatea optimă de zahăr, de care are nevoie pentru a funcţiona normal.
Un alt “dulce” sănătos este mierea de albine are un indice glicemic mediu şi este o alternativă excelentă la îndulcitorii artificiali.

Arţar sau agave

În ultima vreme, toţi adepţii alimentaţiei sănătoase recurg la îndulcitori naturali precum siropul de arţar. Acesta este slab caloric şi aduce organismului şi un aport important de mangan şi zinc. O altă variantă este nectarul de agave, care nu doar că eset dulce, ci este şi bogat în vitaminele vitaminele B, C şi D, dar şi în minerale precum seleniu si crom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *