Vreme extremă înTurcia: După temperaturi record în sud-ves, inundații de devastatoare pe coasta Mării Negre

BORÇKA'DA VATANDAŞLAR EVLERİNİ SEL SULARI NEDENİYLE TERK ETMEK ZORUNDA KALDI. (ZİYA AKYILDIZ/ARTVİN-İHA)

Inundații devastatoare au lovit din nou nord-estul Turciei, la aproape o săptămână după intemperiile care au lăsat în urmă cel puțin șase morți. Mai multe râuri au ieșit din matcă și au luat cu ele tot ce le-a stat în cale. Autoritățile de la Ankara au declarat stare de dezastru în provinciile aflate la Marea Neagră care au fost devastate de inundații.

Cel mai afectat este orașul Artvin unde s-a produs o viitură pe râul Kapisre din cauza ploilor torențiale, fiind inundate locuințe, sedii de firme, magazine. Orașul, cu o istorie veche, are în jur de 50.000 de locuitori și se află la 30 de kilometri de zona litorală a Mării Negre.

În acest timp, la cealaltă extremitate a țării, în sud-est, a fost doborât recordul de temperatură al țării. În orașul Cizre, de la granița cu Siria, s-au înregistrat marți 49,1 grade, potrivit datelor direcției generale de meteorologie. Este cea mai mare valoare măsurată vreodată în Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *