Weekend instabil, cu ploi torențiale, vânt și grindină

 

 

 

 

Meteorologii anunță vreme în general instabilă pentru acest weekend. În Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, sâmbătă, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

Și în celelalte regiuni va fi cer variabil, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade. Diminețile vor fi reci în București, cu temperaturi de 18-19 grade Celsius și maxime de 27.

În zonele de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Capitală, îndeosebi spre seară se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Duminică se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maximevor fi de peste 25 de grade in aproape toata tara. La Bucuresti, mai ales după-amiază și seara se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *